人気ブログランキング | 話題のタグを見る

使えるフィンランド語!


フィンランド人・Vitoの・・・フィンランド語であれこれ。
by vito_fin

Rosvopaisti

Rosvopaisti tehdään lampaasta, noin 2-3 kg paisti riittää monelle.
Oikeasti lammas pitäisi käydä varastamassa naapurin pellolta, mutta kyllä se kannataa kaupasta käydä ostamassa, ettei poliisi tule paikalle kesken paisto-operaation.

Paistin sisään kannattaa laittaa valkosipulin kynsiä ja antaa lihan marinoitua yön yli jääkaapissa.
Ennen valmistusta lihakimpale otetaan huoneenläpöön ainakin tunnin ajaksi.
Liha kääritään ensin folioon ja sen jälkeen vielä vedellä kostutettuihin sanomalehtiin.

Maakuopassa, joka on vuorattu kivillä tai tiilillä, poltetaan nuotiota(koivuhalkoja) muutama tunti, jonka jälkeen hehkuvia hiiliä otetaan pois noin puolet.
Paisti asetetaan hiilien päälle ja hiekkaa laitetaan paistin päälle.
Loput hiilet pannaan vielä hiekan päälle.

Tämän jälkeen poltetaan hiljaista tulta paistin päällä tarpeellinen aika, riippuen paistin koosta.
Noin 2-4 tuntia riittää. Toimenpiteen aikana nautitaan muutama lasillinen sahtia.

Sitten vain paisti kaivetaan ylös kuopasta ja se on valmista syötäväksi.
Lampaan lihasta tulleesta nesteestä voi kerman kanssa tehdä hyvää kastiketta.




【にほんご】
Rosvopaistiは羊の肉(塊)で作ります。
だいたい2~3kgで、結構な人数に充分かな。
本当は、羊はご近所さんの農場から盗んでこなきゃならないのだけど(笑)
やっぱりマーケットで買ったほうが良いですね、料理中に警察が来ないように。
(「Rosvopaisti」とは、泥棒のロースト[ステーキ]の意味なので、名前の由来
によるVitoのジョークです。)



羊肉の中には、ニンニクを入れ、マリネにして冷蔵庫に一晩置いておくと良いです。
焼く前は、少なくとも1時間、常温で置きます。
お肉は最初にアルミホイルでしっかりと包み、その上から水に濡らした新聞で
もう一度包みます。
Rosvopaisti_f0200734_2591053.jpg

Rosvopaisti_f0200734_259268.jpg



石やブロックを敷いた土の穴の中で、薪(白樺)を数時間燃やします。
その後、できた炭の約半分は、一旦取り除きます。
穴の中に残った炭の上に羊肉の包みを乗せ、その上から砂をかけ、
残りの半分の炭は、その砂の上に戻します。
Rosvopaisti_f0200734_2593956.jpg
Rosvopaisti_f0200734_2595234.jpg



この後、小さな火で充分な時間(お肉の量による)、燃やします。
だいたい2~4時間ぐらいで充分。
その待ち時間は、グラスに数杯のサハティを楽しみましょう(笑)
(サハティとは、フィンランド名物で、炭酸の無い濃厚ビールのようなお酒。)
Rosvopaisti_f0200734_30669.jpg



時間が経ったら、地中から肉を掘り出し、これで出来上がり。
Rosvopaisti_f0200734_301888.jpg



ホイルの中には、お肉から出たジューシーなスープもあるので、
それとクリームを合わせ、美味しいソースも出来ますよ!
Rosvopaisti_f0200734_303081.jpg
Rosvopaisti_f0200734_304273.jpg

by vito_fin | 2009-06-22 03:01 | Ruoka(食事)

みなさんへ!

【発音について】
1) 基本的にローマ字読みでOK!

2) Ä(アー) : アとエの中間のような音
Ö(オー) : オとウの中間のような音
Y(ウー) : ウとユの中間のような音

3) RLは、「ラ行」だが、Rは巻き舌で。

4) Jは「ヤ行」。
(Ja, Ji, Ju, Je, Jo =ヤ、イ、ユ、イェ、ヨ)
だから、「日本」(JAPANI)はヤパニ♪


【日本語訳文について】
本文中の日本語訳文は、嫁の『ぷっら』が書いております。
できるだけ分かりやすい文章にするため、言葉のニュアンスを多少、変えてある場合もありますので、ご了承くださいませ。

お気に入りブログ

TERVE !!

ブログパーツ

  • このブログに掲載されている写真・画像・イラストを無断で使用することを禁じます。

ファン

ブログジャンル

画像一覧